Monday, December 27, 2010

FADILAT MEMBACA BISMILLAH

FADILAT MEMBACA BISMILLAH

MEMBACABismillah setiap kali melakukan sesuatu pekerjaan atau perbuatan sebenarnya memberi kebaikan yang sangat banyak. Allah sendiri memerintahkan malaikat mencatat umat manusia yang membacaBismillah.

Seseorang yang membacaBismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman daripada gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak brjimak, akan melahirkan anak yang cerdas, terbuka hatinya serta menjadi anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

Membaca 41 kaliBismillah ke telinga orang yang pengsan, insya-Allah dia akan segera sedar. Membaca 313 kaliBismillah serta 100 kali selawat ke atas Nabi SAW pada waktu pagi hari Ahad sewaktu matahari terbit dengan menghadap kilat, insya-Allah akan mendapat rezeki yang tidak terduga.

Bagi ibu bapa yang mempunyai anak yang bebal, eloklah dibacaBismillah 786 kali, kemudian ditiupkan pada air lalu diberi minum anak itu selama tujuh hari pada saat matahari terbit, insya- Allah lenyaplah kebebalannya. Perkara yang sama juga dilakukan kepada adik beradik, suami, isteri atau sesiapa yang dimaksudkan.

Sesiapa yang membaca 50 kaliBismillah di hadapan orang zalim, akan tunduk dan takutlah orang zalim itu. Bagi perempuan yang hamil, tulislah 61 kali kalimatBismillah hingga akhirnya dengan huruf Arab di atas kertas putih lalu sisipkannya ke perut wanita itu, insya-Allah hidup anak yang dikandung itu.

Mereka yang berniaga, bacalah 786 kali di hadapan dagangannya lalu dihembuskan, selama tujuh hari, dengan izin Allah akan majulah perniagaannya.

No comments:

Post a Comment